keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Toinen venepäivä

Meille sanottiin, että laiva lähtee klo 7, tai klo 8, guest housen pitäjä sanoi, että laiva lähtee klo 9:30. Ota näistä nyt sitten selvää.. Saavuttiin laivalle ysin maissa ja laiva starttasi klo 10:15. 

Sain paikan n. 60-70 vuotiaan thai-saksalais -pariskunnan vierestä ja mies huuteli ensimmäiset kaksi tuntia "look Madam, there is a cow", "look there is water buffalo", "...goat", "...pigs"... Mukava pariskunta ja tuntui kuin olisi eläinpeliä pelannut. Pari tuntia eläinpeliä, tunti unta ja sitten ensimmäinen olut. Olut maksoi 20000 Kipiä, joka on noin 2€. Ollaan ihan sekaisin rahojen kanssa, täällä voi maksaa Laon Kipeillä, Thaimaan Bateilla ja USAn dollareilla. Ja eurokin kuulemma hyväksytään, mutta kurssi on sama kuin dollarilla.

Laivalla oli parempi meininki kuin edellisenä päivänä ja olut loppui laivasta kesken. Laulettiin jälleen ukulele -miehen säestyksellä ja tutustuttiin tyyppeihin eri puolelta maailmaa. Suurin osa laivan ihmisistä oli kanadalaisia, jenkkejä tai saksalaisia. Yksi mies oli ruotsista, muuten pohjoismaiden edustajina oltiin minä ja Jansku. Opeteltiin tärkeitä fraaseja eri kielillä, mm kippistämään ranskaksi. Ja nyt aika moni osaa kippistää myös suomeksi.

Laiva pysähteli silloin tällöin jättäen ihmisiä pois Mekongin varren pieniin kyliin. Monella oli kotiin viemisenä valtava riisisäkki ja matkusti laivalla yksi skootterikin. Laiva oli perillä 17:30 ja otettiin tuk-tuk keskustaan, jonne oli matkaa noin 15 minuuttia. Tuk-tuk jätti meidät jonnekin ja lähdettiin etsimään guest housea. Löydettiin mukavan oloinen guest house, jossa paikan omistajaperhe pelasi pihalla sulkapalloa ja lapset leikkivät koiranpentujen kanssa. Huoneessa oli "ilmastointi", kaksi sänkyä ja suihku, josta tuli joko jääkylmää tai tulikuumaa vettä. Buukattiin huone, käytiin suihkussa ja lähdettiin etsimään ruokapaikkaa. 

Laivalla joku kanadalainen tyyppi puhui paikasta jonka nimi on Utopia, että se on ihan "must see" paikka. Nähtiin Utopian mainokset ja mentiin sinne. Syötiin ja oltiin aivan kahden vaiheilla , että lähdettäisiinkö menemään, kunnes huomattiin että laivan porukka on kerääntynyt baariin. Vaihdettiin pöytää ja vietettiin "after boat trip party". Täällä baarit menee kaikki kiinni viimeistään klo 23:30. Ja kaupunki hiljenee puolenyön aikaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti