torstai 12. joulukuuta 2013

Norsuilemassa

Herättiin seiskalta, nopee aamupala ja suunta kohti toimistoa josta buukattiin norsupäivä. Lähtö oli joskus ysin maissa ja meitä oli retkellä mun ja Janskun lisäksi yksi kiinalainen mies, joka ei puhunut englantia ollenkaan. Tunnin automatka kuoppaista tietä pitkin ja oltiin perillä. Paikkapaikoin tiet on täällä niin huonossa kunnossa, että tuntuu kun paikat repee hampaista.

Saavuttiin perille ja vastassa odotti viidakon keskelle rakennettu leiri, jossa oli elefantteja, koiria, kanoja, apinoita ja vaikka mitä muuta. Mentiin ensin norsujen kyydissä olevassa korissa noin tunnin lenkki viidakossa


Jonka jälkeen ajettiin moottoriveneellä joen toiselle puolelle katsomaan luolia.

Luolissa oli rukoushuoneita ja hartaus meneillään. Oltiin vissiin joku nähtävyys paikallisten munkkien keskuudessa, aille meistä otettiin kuvia ja poseerattiin niiden kanssa.


Tämän jälkeen syötiin lounas elefanttikylässä ja aloitettiin oppitunti elefanteistä ja mahouttien taidoista. Mahoutit ovat elefanttien ohjaajia ja jokaisella mahoutilla on oma elefantti. Side mahoutin ja elefantin kesken kestää koko elämän ja on syvempi kuin avioliitto. Mietittiin, että Suomessa parikymppiset kundit ajelee autoilla ja koittaa iskeä mimmejä, täällä niillä on omat norsut. Suurin osa näistä mahouteista oli noin parikymppisiä, ne hengaili elefanttien selässä muotivaatteissa ja kuunteli musiikkia korvanapeilla.

Oppitunnin jälkeen meille pidettiin pistarit, jotka meni ihan hyvin. Tämän jälkeen päästiin istumaan norsujen selkään ja mentiin ensin rinksa pihalla ja sen jälkeen suunnattiin kohti jokea. Tästä tulee lisää juttua myöhemmin kun saan kuvat:)

Pyörähdettiin paluumatkalla viskilylässä maistelemassa wiskejä ja katsomassa paikallista tislaamoa. Hotellille päästyämme otettiiin oluet ja jäätiin pihalle notkumaan.
Hotellilla on 2 viikkoinen koiranpentu, jota alettiin rapsuttaan:)


Seuraavaksi suuntana night market.



1 kommentti: