keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Luang prabang

Ensimmäinen aamu koko reissun aikana kun ei tarvinu herätä kukonlaulun aikaan tai edes siihen niiden ääneen. Heräiltiin kympiltä ja lähettiin metsästämään aamupalaa. Täällä ruoka on fressiä, hedelmät on monta kertaa pienempiä kun Suomessa, mutta aivan älyttömän maukkaita. Appelsiinimehun saaminen kestää, koska ne kuoritaan ensin ja mehu puristetaan tarjoillaan vasta sitten. 

Aamupalan jälkeen lähdettiin kävelemään ilman tarkkaa suunnitelmaa yhtään mistään. Vastaan tuli mm. Paikalliset elokuva festivaalit: 
hienoja rakennuksia:
ja  munkkeja:

Jonkun aikaa käveltyämme päädyimme temppelille/näköalapaikalle, joka on kukkulalla keskellä kaupunkia. Kukkulan juurella oli nainen myymässä suitsukkeita jotka voi viedä temppeliin. Itse päädyin ostamaan kaksi pikkulintua pienessä korissa.
 Linnut maksoivat 4dollaria ja ne päästettiin vapaaksi vuorella. Tämä tiesi itselle hyvää onnea ja menestystä ja vaikka mitä muuta. Tulin siis tukeneeksi paikallista eläinrääkkäystä samalla.

Vuorelle kiivettiin portaikkoa pitkin
Ja matkalla oli paikka missä sai myös polttaa suitsukkeita


Vuorella oli rukoushuone, jossa ihmiset hiljentyivät mietiskelemään. 
Tultiin alas vuoren toista puolta ja matkalla oli lisää buddhapatsaita.


Seikkailtiin aikamme kunnes päästiin takaisin kaupunkiin. Jossain vaiheessa ohitettiin paikallinen lastentarha, jossa lapset vilkutteli meille. Sieltä olisi saanut ihania kuvia, mutta päätettiin olla ottamatta.. Suomessa jos joku tulee kuvaamaan pikkulapsia tarhan pihalle joutuu melkeinpä vankilaan...

Käveltiin koko päivä ympäriinsä ja löydettiin ihan ok:lta vaikuttava ruokapaikka joskus viiden aikoihin. Tässä vaiheessa meillä ei ollut enää mitään hajua missä ollaan, vaikka meillä oli karttakin mukana. 

Päätettiin jo ennen tänne tuloa, että mennään katsomaan norsuja ja varattiin jostain firmasta yhden päivän norsu -kurssi. Sisältää norsuratsastusta,  norsun pesua ja safkan. Hinta oli 40 dollaria per naama ja kesto koko päivän :) jei!
 Oltiin hotellilla takaisin ehkä puoli kahdeksalta ja kello on nyt yhdeksän ja ollaan käymässä nukkumaan. Varsinaisia bile-eläimiä ollaan siis :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti