maanantai 9. joulukuuta 2013

Suuntana Laos

Jätettiin saastainen Bangkok taakse ja otettiin suunnaksi Pohjois-Thaimaa. Lentokoneen noustessa pois Bangkokin yltä huomasi kuinka saastainen ilma siellä on, pilvirajassa oli tummanharmaa saastepatja.. Ei tarvi ihmetellä miksei muutamaan päivään näkynyt aurinkoa.

Lento Bangkokista Chiang Raihin kesti reilu tunnin, perille saavuttuamme otimme taksin ja tarkoituksena mennä taksilla bussiasemalle ja jatkaa sieltä bussilla rajalle Chiang Khongiin. Maisemat koneesta olivat mielettomät, vihreää, vehreää ja vuoristoa. Love it! 

Otettuamme taksin kentältä bussiasemalle, taksikuski puhui meidät ympäri ja lupasi heittää meidät puolet nopeammin kuin mitä bussimatka kestäisi ja euroissa matka maksaisi vain n.30€. Koska olemme hiukan mukavuudenhaluisia valitsimme noin 1,5h kestävän taksimatkan ja maksoimme siitä ilosta ettei tarvitse kärvistellä 30km/h lipuvassa bussissa.


Olisimme ylittäneet Laosin rajan jo tänään, mutta raja ei ole auki kuin klo 18 saakka illalla. Kello oli melkein kuusi kun saavuimme perille ja rajalle oli vielä matkaa. Huonosti englantia ymmärtävä taksikuski etsi meille hotellin kun kävi ilmi että emmä millään kerkeisi Laosin puolelle tänään. Normaali reppureissaaja olisi ehkä valinnut jonkun muun kuin koko kylän hienoimman hotellin, jossa on mitä hienoin puutarha, huoneesta näkymät Mekong joelle ja ravintolassa soitetaan elävää musiikkia.

Huomenna on tarkoituksena ylittää raja, hankkia viisumi ja etsiä Laosin puolelta paikka, josta lähtee slowboat kohti Luang Parangia. Meillä on kaikki mennyt tähän saakka hyvinkin kivuttomasti, saa nähdä mitä vielä tapahtuu.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti