perjantai 24. huhtikuuta 2015

Toinen päivä

Kirjottelin eilen jo tänne jotain lennoista ym. Mutta se on jäänyt johonkin ihmeen välitilaan siten että en saa sitä enää auki. Ehkä se jossain kohtaa näkyy sitten täälläkin.

Huonosti nukutun yön jälkeen heräilin paikallista aikaa neljältä enkä saanut enää unta. Kävin aamupalalla ja tulin hotellille kahdeksan aikaan takaisin odottelemaan kuljetusta Cu Chi tunneleille, bussi oli kuitenki levinny matkalle ja mut siirrettiin 13:30 lähtevään bussiin. 5,5h aikaa tehdä mitä lystää. Päätin lähteä kahvilaan ja seuraan liittyi paikallinen 60 vuotias mies. Päätin lähteä miehen kanssa tämän skootterilla kiertelemään kaupunkia. Oltiin ehkä 4h liikenteessä ja kierrettiin siellä täällä temppeleillä. Temppelikierroksen jälkeen varasin miehen itselleni kolmeksi päiväksi ensi viikolla, sitten ku  tulen takaisin Mui Ne - Dalat kierrokselta.

Captain Kim vei minut takaisin hotellille, josta tultiin noutamaan seuraavaan paikkaan. Tutustuin Cu Chi tunneleilla kolmeen tyttöön, kaksi UKsta ja yksi Kanadasta. Sovimme Kanadalaisen Ren:n kanssa että kierrämme huomenna nähtävyydet kaksin ja buukkaamme jonkun kierroksen sunnuntaille. Sunnuntai iltana tai maanantaina lähden kohti Mui Ne nimistä paikkaa. Voi olla että Renn lähtee mukaan tai sitten ei. Cu Chi tunnelit on noin 90min Saigonista poispäin ja ne on siis Vietnamin sodan aikaisia. Ihmiset asu pienissä tunneleissa vuosikausia, tunneliverkostossa oli siis keittiöt, makuuhuoneet ym. Tunnelit on hirvittävän pimeitä ja ahtaita, nämä mitä me kuljettiin on levennetty länkkäreille.. kokeilin mennä Vietnamilaisen mitoituksen mukaan tehdystä pakoluukusta ja jäin hartiosta jumiin siihen. Tunnelikierroksen jälkeen lähdettiin tyttöjen kanssa syömään paikalliseen katukeittiöön ihan mieletöntä ruokaa. Ruuan jälkeen mentiin puistoon jonne paikalliset kokoontuvat iltaisin tanssimaan, pelaamaan pelejä ja urheilemaan. Täällä ei mennä töiden jälkeen kotiin katsomaan telkkaria vaan ihmiset kokoontuu puistoihin. Puistossa oli paikallinen tanssijaryhmä joka treenaa siellä joka ilta. Meillä oli omat musat mukana ja jouduttiin selittämään paikallisille että miten bluetooth kaiutin toimii. Ei ne ymmärtäny. Huomenna treffit Ren kanssa 11:30 kaaren alla ja muiden kanssa illalla puistossa. Nyt öitä 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti